Tyresös äldreomsorg blir modernast i Sverige

Moderaterna och Alliansen bygger ut och stärker kvaliteten i äldreomsorgen. Om detta skriver Fredrik Saweståhl och Dick Bengtson i Mitt i Tyresö.

Alliansen har gett klara besked kring de stora satsningar på utbyggd och förbättrad äldreomsorg som vi genomför. Om 3-4 år är äldreomsorgen i Tyresö den kanske modernaste i Sverige. Bra boendemiljöer, god arbetsmiljö, hög kvalitet, hög kompetens och bättre mat är då resultatet av vår politik. Att Arbetsmiljöverket dömt ut slitna Björkbacken och förbjudit kommunen – med hot om miljonböter – att driva äldreomsorg i byggnaden är tråkigt. Vi förstår att det finns många som uppskattar verksamheten. Men nu får vi möjlighet att gå vidare till något ännu bättre både för de som behöver äldreomsorg och för de som jobbar i omsorgen och drabbas av de dåliga lokalerna idag.

Fyra nya äldreboenden byggs. Villa Basilika står klar vid Farmarstigen i mars 2018. Ett kommunalt boende invigs i Tyresö Centrum i slutet av 2020 liksom ett boende i Fornudden och 2021 kommer ett att vara klart i Tyresö Strand. Valfriheten och möjligheten att bo kvar i sin egen kommundel även vid flytt till äldreboende blir mycket bättre. De nya boendena innebär att vi får ca 250 nya platser och det är en nettoökning på ca 130 – alltså utrymme för många fler i äldreomsorgen.

Fredrik Saweståhl (M), Kommunstyrelsens ordförande
Dick Bengtson (M), Socialnämndens ordförandePublicerat: 2018-01-24 av Robert Skölin