Förtroendevald 2018

Tyresö och Moderaterna behöver dig som vill vara med och utveckla Tyresö tillsammans med oss. Vi är det största partiet i Tyresö och vi söker fler som vill engagera sig för Tyresö. Vi drar därför nu igång projektet ”Förtroendevald 2018”.


”Förtroendevald 2018” riktar sig till dig som kan tänka dig att bidra till vår vision om att göra Tyresö till den mest attraktiva kommunen att leva, bo och vara företagare i. Vi erbjuder dig en utbildning som gör att du kan vara med som kandidat för Moderaterna i valet 2018, och efter valet få ett förtroendeuppdrag som intresserar dig.


Att vara förtroendevald ger möjligheter till inflytande, kunskap, kontakter och personlig utveckling. Du kan bidra till att göra Tyresö och Moderaterna bättre.


Målgrupp
- Vi söker Tyresöbor i alla åldrar med olika bakgrunder som delar våra moderata värderingar och som kan tänka sig att kandidera i valet 2018.

(Du måste fylla 18 år senast på valdagen 2018 för att vara valbar)

- Du behöver INTE vara medlem i Moderaterna eller Moderata Ungdomsförbundet idag. Om du sedan bestämmer dig för att kandidera i valet så kan du bli medlem under hela våren 2017.

- Är du redan medlem kan du vara med i utbildningen ”Förtroendevald 2018” om du idag inte har något förtroendeuppdrag i kommunen.


Varför?

Moderaterna i Tyresö är ett stort parti med ett starkt stöd bland väljarna i Tyresö. Tyresö är bland de starkaste fästena för Moderaterna i hela Sverige. Vi behöver därför inför varje val fylla på med nya personer som vill vara med och utveckla Tyresö tillsammans.


Vi har genomfört liknande satsningar inför valen 2006, 2010 och 2014 med goda erfarenheter. Vi har fått 10-15 nya kandidater som blivit förtroendevalda vid varje tillfälle. Det är viktigt med den förnyelse och bredd det ger bland våra förtroendevalda. Moderaterna ska spegla Tyresö och alla ska kunna känna igen sig i våra kandidater och våra förtroendevalda.


Är vi fler som är engagerade blir Moderaterna och därmed Tyresö bättre. Alla förtroendevalda bidrar efter sin egen förmåga. De flesta uppdrag som finns i nämnder och styrelser sker på kvällstid och omfattar runt 6-10 timmar per månad. Det är tid som är värd att satsa på Tyresö.


Hur?

”Förtroendevald 2018” är en utbildning som siktar på att ge dig möjlighet att kandidera i valet 2018 för Moderaterna och efter valet vara med och utveckla Tyresö.


Utbildningen kommer att innehålla 6-8 träffar med start i januari 2017 och avslutning i september 2017.


Vi kommer att gå igenom hur en kommun fungerar, hur Moderaterna fungerar, ideologi, kommunikation och viktiga sakfrågor som ekonomi, skola och omsorg.


Vi behöver din intresseanmälan senast den 9 December. Du anmäler dig längre ner på sidan.


Har du frågor hör gärna av dig till oss på tyreso@moderat.se eller direkt till mig på fredrik.sawestahl@moderat.se


Jag hoppas att du vill ta chansen och tillsammans med mig och alla andra moderater göra Tyresö ännu bättre!Fredrik Saweståhl
Kommunstyrelsens ordförandeP.S! Vill du bli medlem i Moderaterna redan nu så kan du fixa det här www.moderat.se/bli-medlemTiden att anmäla sig har nu gått ut. Har du missat att anmäla dig kontakta oss istället på tyreso@moderat.se